Întrebări frecvente: Întrebări frecvente despre licitația Catawiki

Ce este Catawiki?

Catawiki este casa de licitații online cu cea mai rapidă creștere din Europa. Cu peste 300 de licitații săptămânale în 80 de categorii și 12 milioane de vizitatori internaționali pe lună, Catawiki este site-ul potrivit pentru a cumpăra și a vinde obiecte speciale.

Ce este licitația Catawiki?

Toate licitațiile noastre încep în zilele de vineri și se încheie în zile fixe în timpul săptămânii. Acestea sunt vizitate de un public internațional larg. Toate licitațiile sunt supravegheate de experți specializați, garantând o selecție de articole variată și de înaltă calitate. Sistemul nostru special de plată asigură tranzacții sigure și securizate.

De ce sunt loturile prelungite cu un minut?

Dacă plasați o ofertă în ultimul minut, fereastra de licitare a acelui lot va fi prelungită cu un minut. Acest lucru se face pentru a ne asigura că toată lumea are șanse egale de câștig. Scopul este să evităm ca toți să îi facă pe toți să amâne licitarea până în ultimele 5 secunde.

Care sunt costurile licitației?

Nicio ofertă nu include taxa de licitație de 9% și costul transportului. Nu există costuri adiționale. Nu vi se va percepe TVA/taxă de vânzare. Sumele licitate exclud taxa de licitaţie şi costurile de livrare de 9%, care vor fi adăugate la finalizarea plăţii. Oricare alte costuri sau taxe precum taxele vamale şi de import, vămuire şi manipulare pot fi de asemenea aplicate pe parcursul expedierii lotului şi dacă este cazul, veti fi taxaţi într-o etapă ulterioară. Toate ofertele sunt obligatorii. Sumele licitate exclud taxa de licitaţie şi costurile de livrare de 9%, care vor fi adăugate la finalizarea plăţii. Oricare alte costuri sau taxe precum taxele vamale şi de import, vămuire şi manipulare pot fi de asemenea aplicate pe parcursul expedierii lotului şi dacă este cazul, veti fi taxaţi într-o etapă ulterioară. Toate preţurile includ TVA. Toate ofertele sunt obligatorii

Toate ofertele sunt irevocabile?

Odată ce o ofertă a fost plasată, ea devine irevocabilă. Este obligatoriu să achiziționați orice lot pe care l-ați câștigat cu suma pe care ați oferit-o. Plasând o ofertă, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre.

Cum plătesc în cazul în care câștig unul dintre loturi?

Plata este foarte simplă și ușor de utilizat. Puteți plăti online, prin card de credit sau transfer bancar direct. Clienții din anumite țări pot folosi iDeal, Bancontact, Mr Cash, sau DirecteBanking. Dacă nu puteți plăti online, puteți să transferați suma în contul nostru. Detaliile necesare se pot găsi în e-mailul pe care îl veți primi.

De la cine cumpăr articolul licitat?

Cumpărați lotul câștigat de la vânzătorul indicat. Vânzătorul este menționat fie în lista de loturi, fie sub descrierea lotului. Paginile de comandă și de plată, de asemenea, indică în mod clar de la care vânzător cumpărați articolul oferit. Catawiki asigură numai platforma utilizată pentru a desfășura licitația. Vânzătorul menționat în descrierea lotului este întotdeauna responsabil în totalitate pentru produsele sau serviciile care urmează a fi livrate.

Ce este „prețul de rezervă”?

Prețul de rezervă este un preț de vânzare minim ascuns; minimumul la care dvs., ca vânzător, ați fi dispus să renunțați la un articol. Dacă nu a fost atins un preț de rezervă până la încheierea licitației, acel lot nu va fi vândut la licitație. Vă rugăm să mergeți aici pentru mai multe informații.

Ce este „estimarea expertului”?

Unele loturi valoroase sunt însoțite de un câștig estimat, indicat de adjudecător. Intervalul de preț estimat este doar orientativ și nu oferă nicio garanție cu privire la valoarea reală a unui lot.

Ce se întâmplă dacă este plasată o ofertă automată pentru un lot cu un preț de rezervă?

Când plasați o ofertă automată mai ridicată decât prețul de rezervă al unui articol, prima dvs. ofertă va corespunde în mod automat cu prețul de rezervă al articolului. Oferta dvs. automată va rămâne activă. Când plasați o ofertă automată care corespunde cu prețul de rezervă al unui articol, prima dvs. ofertă va corespunde cu prețul de rezervă al articolului. După ce a ajuns la maximumul său, oferta dvs. automată nu va mai fi activă. Când plasați o ofertă automată sub prețul de rezervă al unui articol, oferta dvs. completă va fi plasată automat și va apărea în jurnalul de oferte. După ce a ajuns la maximumul său, oferta dvs. automată nu va mai fi activă.

Cum funcționează alertele de licitație?

Alertele de licitație sunt mesaje de e-mail automate, trimise odată ce un articol pe care îl căutați este oferit la una dintre licitațiile noastre. Căutările standard folosesc numai titlurile și subtitlurile fiecărui lot. Dacă doriți să căutați și în descrierile loturilor, vă rugăm să selectați caseta marcată „Căutați și în descrierile loturilor”. Veți primi un maximum de 1 e-mail pe săptămână dacă alertele dvs. de licitație corespund cu vreun lot licitat nou.

Unde pot găsi rezultatele licitațiilor anterioare?

Selectând o dată din meniul din stânga intitulat „rezultatele licitațiilor anterioare” de pe pagina licitației curente, puteți vizualiza câștigul loturilor din licitațiile anterioare.

Pot să îmi anulez oferta?

Nu, orice ofertă plasată este irevocabilă prin lege și rămâne activă până când cineva plasează o ofertă mai ridicată pentru lot. Dacă unui lot i s-a stabilit un preț de rezervă, iar oferta dvs. acceptată se încadrează sub acea rezervă, acel lot nu va fi vândut la licitație.

Voi fi informat dacă un articol din lista mea cu dorințe a fost scos la licitație?

Nu. Veți fi informat numai dacă un articol din lista dvs. cu dorințe este oferit spre vânzare de pe piață.

Este posibil să adaugi un articol din licitație la lista cu dorințe?

Puteți adăuga orice articol la lista dvs. cu dorințe. Acest lucru este valabil și pentru articolele care sunt scoase la licitație. Numărul de catalog este precizat sub lot și poate fi introdus în bara de căutare.

Este posibil să fac oferte din străinătate?

Da, puteți licita din orice țară. Articolul va fi livrat la adresa declarată de dvs.

Este posibil să fac plăți din străinătate?

Da, puteți face plăți din orice țară. Acest lucru se poate realiza prin card de credit sau alte metode de plată online.

Este posibil să ridic personal lotul? Dacă da, mai trebuie să plătesc costuri de transport?

Unele descrieri de loturi arată că lotul ar putea fi ridicat personal prin acord. Va trebui să indicați intenția dvs. de a-l ridica personal prin confirmarea plății din e-mailul automat. În acest caz, nu vi se vor percepe costuri de transport.

Articolele pot fi expediate în străinătate?

Da, articolele pot fi expediate în străinătate. Însă acest lucru are consecințe asupra costurilor de transport.

Cât costă transportul loturilor în străinătate?

Vânzătorii loturilor determină ei înșiși costurile de transport. Costurile de transport sunt precizate sub descrierea fiecărui lot.

Cum sunt expediate/ambalate loturile?

Vânzătorii sunt responsabili de expedierea loturilor lor. Transportul se face de obicei printr-un serviciu de coletărie, care îl va transporta ambalat în mod ordonat și sigur.

Cum și când voi fi informat în cazul în care câștig?

Când un lot este vândut către dvs., se trimite un mesaj de e-mail care vă anunță că ați câștigat acel lot. Mesajul precizează pașii care trebuie făcuți pentru a obține articolul propriu-zis.

De ce există un minimum pentru următoarea ofertă? Cum funcționează asta?

Pentru a se asigura că pașii de licitare nu sunt inutili, Catawiki folosește pași minimi. Asta pentru a evita ca oamenii să piardă loturi la doar un euro sau doi diferență. Pașii de licitare mai mari decât cei sugerați sunt permiși, totuși.

Un tabel cu pașii de licitare este prezentat mai jos.

Oferta actuală de la € la € pasul ofertei €
€ 1 € 10 € 1
€ 10 € 100 € 5
€ 100 € 200 € 10
€ 200 € 500 € 20
€ 500 € 1.000 € 50
€ 1.000 € 2.000 € 100
€ 2.000 € 5.000 € 200
€ 5.000 € 10.000 € 500
€ 10.000 € 20.000 € 1.000
€ 20.000 € 50.000 € 2.000
€ 50.000 € 100.000 € 5.000
€ 100.000 € 200.000 € 10.000
€ 200.000 € 500.000 € 20.000
€ 500.000 > € 500.000 € 50.000
Vă rugăm retineţi: Lucrăm în continuu pentru a îmbunătăţi experienţa dvs în cadrul accesării site-ului nostru. Prin urmare, deşi creşterile de ofertare sunt prezentate în tabelul de mai jos, este posibil ca acestea să varieze în diferite secţiuni ale website-ului sau aplicaţiei. Acest lucru este cu scopul de a testa noi funcţii sau pentru alte obiective.

Supraveghere notarială

Licitațiile noastre sunt supravegheate de un funcționar notarial pentru a garanta validitatea tuturor ofertelor plasate. Acest notar independent poate verifica în orice moment istoricul complet al ofertelor oricăror licitanți înregistrați și/sau licitații de pe Catawiki. Drepturile de acces la sistemul de licitații al Catawiki sunt rezervate în totalitate pentru notar și nicio altă terță parte nu are acces la acest sistem. Vă rugăm să mergeți aici pentru informații suplimentare.

Am o altă întrebare urgentă despre licitație

Dacă aveți vreo întrebare importantă care nu a fost abordată mai sus, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail. Vă vom contacta cât de curând posibil.