Ce este o ofertă automată?

La plasarea unei oferte automate, sistemul de licitații Catawiki va crește automat oferta dvs. cu cea mai mică sumă permisă (pasul de licitare minim) pentru a vă repune în poziția licitantului cu oferta cea mai ridicată ori de câte ori este nevoie. Sistemul va continua să supraliciteze până când este atinsă suma ofertei automate pe care ați introdus-o. În felul acesta, nu veți fi nevoit să tot introduceți manual oferte noi – tot ce trebuie să faceți este să introduceți pur și simplu suma maximă pe care sunteți dispus să o licitați ca ofertă automată. Acest lucru este, de asemenea, foarte convenabil dacă nu puteți participa la ultimele ore ale unei licitații. Veți fi întotdeauna, în mod automat, licitantul cu oferta cea mai ridicată – cu condiția ca nimeni să nu ofere mai mult decât oferta dvs. automată.

Cum funcționează?

Introduceți suma maximă pe care sunteți dispus să o plătiți pentru un lot și apăsați butonul „Ofertă automată”. Vi se va cere să confirmați oferta dvs. automată. Vi se va trimite un e-mail care va confirma oferta automată pe care ați plasat-o. Dacă în această etapă nu sunteți licitantul cu oferta cea ridicată, se va face prima ofertă posibilă, ținând cont de pasul de licitare minim. De exemplu: oferta cea mai ridicată pentru lotul X, plasată de alt licitant, este, în prezent, 15 €. Doriți să oferiți un maxim de 100 €. Dacă introduceți 100 € ca oferta dvs. automată, se va plasa automat o ofertă de 20 € pentru lotul X, în numele dvs.

Care sunt pașii de licitare utilizați?

Când plasați o ofertă automată pentru orice lot, sistemul va oferi în mod automat mai mult decât oferta cea mai ridicată, pe baza următorilor pași de licitare minimi:

Oferta actuală de la € la € pasul ofertei €
€ 1 € 10 € 1
€ 10 € 100 € 5
€ 100 € 200 € 10
€ 200 € 500 € 20
€ 500 € 1.000 € 50
€ 1.000 € 2.000 € 100
€ 2.000 € 5.000 € 200
€ 5.000 € 10.000 € 500
€ 10.000 € 20.000 € 1.000
€ 20.000 € 50.000 € 2.000
€ 50.000 € 100.000 € 5.000
€ 100.000 € 200.000 € 10.000
€ 200.000 € 500.000 € 20.000
€ 500.000 > € 500.000 € 50.000

Cine poate vedea oferta mea automată?

Suma pe care ați introdus-o nu va fi vizibilă pentru alți utilizatori și nici pentru experți. Oferta dvs. automată poate fi solicitată numai de câțiva tehnicieni de site, în situații foarte neobișnuite, în cazul în care trebuie analizate modelele de licitare.

Îmi pot retrage oferta automată?

Nu este posibilă retragerea unei oferte automate. Odată plasată, oferta dvs. automată este necondiționată și nu poate fi retrasă.

Ce se întâmplă dacă cineva ofertă mai mult decât oferta mea automată?

În acest caz, oferta dvs. nu va mai fi cea mai ridicată și veți primi un e-mail care vă va informa cu privire la acest lucru.

Ce se întâmplă dacă cineva face o ofertă care este cu puțin sub suma ofertei mele automate?

Dacă se întâmplă acest lucru, va fi plasată automat oferta dvs. maximă. Exemplu: Ați introdus o ofertă automată de 100 €. Oferta cea mai ridicată este 80 €. Un alt licitant oferă acum 98 €. Oferta este acceptată și va fi întrecută ulterior de oferta dvs. automată de 100 €.

Ce se întâmplă dacă cineva licitează exact aceeași sumă cu cea a ofertei automate pe care am plasat-o eu mai înainte?

Dacă ați plasat deja o ofertă automată în exact aceeași sumă pentru același lot, oferta dvs. va avea prioritate, deoarece oferta automată a fost făcută mai devreme. Istoricul ofertelor va arăta ambele oferte cu aceeași sumă și oră, oferta dvs. – cea făcută prima – fiind deasupra, ca oferta cea mai ridicată.

Pot plasa o ofertă automată dacă am deja oferta cea mai ridicată?

Da, puteți. Aceasta ar putea fi o mișcare inteligentă dacă momentan aveți oferta cea mai ridicată, dar nu puteți participa la faza finală a licitației. În acest caz, puteți introduce o ofertă automată pentru a vă spori șansele de a câștiga. Sistemul nu va folosi oferte automate până când cineva nu va plasa o ofertă mai ridicată.

Va fi crescută fereastra de licitare a unui lot dacă este plasată o ofertă automată în ultimul minut?

Da, în acest caz fereastra de licitare va fi prelungită cu 1 un minut.

Dar prețul de rezervă?

Dacă este plasată o ofertă automată pentru un lot cu preț de rezervă, va surveni una dintre următoarele situații:

Când plasați o ofertă automată mai ridicată decât prețul de rezervă al unui articol, prima dvs. ofertă va corespunde în mod automat cu prețul de rezervă al articolului. Oferta dvs. automată va rămâne activă.

Când plasați o ofertă automată care corespunde cu prețul de rezervă al unui articol, prima dvs. ofertă va corespunde cu prețul de rezervă al articolului. După ce a ajuns la maximumul său, oferta dvs. automată nu va mai fi activă.

Când plasați o ofertă automată sub prețul de rezervă al unui articol, oferta dvs. completă va fi plasată automat și va apărea în jurnalul de oferte. După ce a ajuns la maximumul său, oferta dvs. automată nu va mai fi activă.

Veți fi înștiințat în mod clar dacă va surveni oricare din aceste evenimente și veți primi și o notificare prin e-mail.